Неділя, 19.05.2024, 17:09

Дошкільна освіта Теофіпольщини

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Форма входу
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Червень » 13 » Рекомендації щодо організації другого сніданку протягом оздоровчого періоду
16:17
Рекомендації щодо організації другого сніданку протягом оздоровчого періоду

Завдання дитячого садка - в повній мірі використовувати, сприятливі для зміцнення здоров'я і фізичного розвитку дітей умови. Влітку у дітей підвищується потреба в питті. Для пиття повинна бути завжди приготована свіжа кип'ячена вода. На прогулянку помічники вихователя виносять чайник і чашки з водою за потребою. Не можна користуватися однією чашкою, лиш злегка сполоснувши її водою. Після кожної дитини чашку потрібно мити відповідно до встановлених гігієнічних норм.  Не менш важливим є організація другого сніданку. Скористайтесь рекомендаціями щодо його організації.

1. Внесіть зміни у розклад видачі їжі.
2. Сплануйте меню другого сніданку.

3. Пам'ятайте, що режим харчування залежить від режиму роботи дошкільного навчального закладу.

4. Їжу видавайте дітям у суворо визначений час, чотири-п'ять разів на добу, з інтервалами у 3-4 години.

5. Організовуйте другий сніданок з 10:00 до 11:00, не порушуючи встановлені інтервали між прийомами їжі.

6. Особливу увагу приділяйте дотриманню санітарних норм і правил та профілактиці харчових отруєнь у дітей.

7. Пам'ятайте, що другий сніданок діти можуть приймати як у групових приміщеннях, так і на свіжому повітрі.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Плодоовочеві продукти, що призначені для споживання у сирому вигляді, після ретельного миття обдають крутим окропом у друшляку.

8. Соки дітям можна видавати безпосередньо на прогулянці. Для цього помічники вихователів виносять набір чашок, накритих серветками, отримують на харчоблоці сік, на майданчиках розливають сік у чашки, одразу роздаючи їх дітям. Після того, як діти випили сік, чашки забирають у групи та миють.

9. Свіжі підготовлені фрукти видавайте дітям у групах, Це дає змогу дотриматись усіх санітарних норм й уникнути ризику харчових отруєнь чи зараження кишковими інфекціями. Діти приходять у групу, змінюють взуття, миють руки, сідають за столи та їдять підготовлені фрукти. У спекотну погоду або під час сильного вітру такий спосіб видачі других сніданків є найдоречнішим.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Фрукти, ягоди не підлягають зняттю проби. Оцінюють лише вагу порції цих продуктів.

10. За можливості видавайте деякі фрукти і на свіжому повітрі. Особливо такі, як банан, ціле яблуко чи груша. Щоб помити дітям руки, вихователь чи його помічник поливають їхні руки водою, а сушать їх діти на сонці. Таким способом можна скористатить у групах з невеликою кількістю дітей за умови тихої сонячної погоди. Кожен вихователь обирає сам, де видавати дітям фрукти - у групі чи на майданчику. 

 

Переглядів: 179 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: